Vloerverwarming voor je nieuwe vloer

Alle PVC-vloeren & gietvloeren van het Vloerenhof zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. We leggen je graag uit hoe het proces van vloerverwarming in zijn werk gaat.

Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Het is verstandig om vloerverwarming direct te installeren bij nieuwbouw, renovatie of voor het plaatsen van een nieuwe vloer. Bij het Vloerenhof zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van PVC en gietvloeren in combinatie met vloerverwarming.

Vloerverwarming is een systeem waarbij leidingen met warm water onder de vloer worden geïnstalleerd om de vloer op te warmen en zo de ruimte te verwarmen.

Vloerverwarming werkt door warm water door leidingen te laten stromen die onder de vloer zijn geïnstalleerd. De vloer absorbeert de warmte en straalt deze vervolgens af in de ruimte.

Ja, vloerverwarming is over het algemeen energiezuiniger dan radiatoren omdat het een lagere temperatuur nodig heeft om een ruimte te verwarmen.

De kosten van vloerverwarming zijn over het algemeen laag omdat het systeem weinig onderhoud vergt. Het is belangrijk om het systeem regelmatig te controleren op lekkages en de werking van de thermostaat.

Belangrijk: het voorkomen van schade

Bij het plaatsen van vloerverwarming is het zeer belangrijk om de juiste werkwijze te hanteren. Bij het plaatsen van een vloer moet de vloerverwarming zogenaamd dicht worden gezet met een specifieke mortel. Dit kun je het beste door een vloerspecialist laten doen.

Dit ter voorkoming dat de buizen van de vloerverwarming gaan bewegen en je vloer permanente schade oploopt. Het Vloerenhof is gespecialiseerd in het vakkundig dichtzetten van vloerverwarming in combinatie met PVC of gietvloeren. Daarnaast hanteren wij het garantieplan van onze fabrikant voor de volledige levensduur van de PVC of gietvloer.

Het grote voordeel van vloerverwarming

Het grote voordeel van vloerverwarming is dat het zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling in de ruimte. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die de warmte voornamelijk in het plafond verzamelen en de luchtstroom naar beneden richten, zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige warmteverdeling vanaf de vloer naar boven.

Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de ruimte en voorkomt koude plekken of tocht. Daarnaast kan vloerverwarming in sommige gevallen energiezuiniger zijn dan radiatoren omdat het op lagere temperaturen kan werken om hetzelfde comfortniveau te bereiken.

Adviesgesprek

Wij adviseren jou in de mogelijkheden van jouw ruimte, met in gedachte jouw wensen.

De mogelijkheden

Na alle mogelijkheden besproken en in kaart gebracht te hebben, is het nu aan jou om de keuze te maken voor je vloer.

Inmeten

Om te garanderen dat alles naadloos aansluit, komen wij graag gratis langs om de ruimte in te meten.

Aan de slag

Wij leggen snel en vakkundig vloerverwarming die naadloos aansluit bij je nieuwe vloer.

Genieten

Nu jouw unieke project afgerond is, kunnen jullie heerlijk genieten van de nieuwe ruimte!

Service

Mocht er onverhoopt extra onderhoud of service nodig zijn, dan kun je natuurlijk op ons rekenen.

Plan een vrijblijvende showroom afspraak!

Showroom:
Kuipersdijk 62
Enschede, Overijssel

Contact
info@hetvloerenhof.nl
053 30 32 500