De gietvloer die als gegoten zit

Experts in prachtige gietvloeren

Wij van Het Vloerenhof in Enschede hebben veel ervaring als het gaat om het leggen van allerlei soorten vloeren. Die ervaring zie je terug in ons vaste stappenplan die wij hanteren voor het leggen van gietvloeren. Je kunt van ons gedurende het hele project eerlijkheid en transparantie verwachten, zodat we samen het optimale resultaat behalen en jij de vloer krijgt die bij jou past.

Wat is een gietvloer?

Wat is nou precies een gietvloer? De naam zegt het al, een vloer die op een dragende vloer wordt gegoten. Een gietvloer kan opgebouwd zijn op basis van (giet)beton of op kunststof. De opbouw wordt vaak gekozen op basis van de ruimte waar de gietvloer wordt geplaatst.

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft een strakke, industriële look en geeft je huis direct een moderne afwerking. Ook is een gietvloer goed te combineren met andere vloerstijlen, bijvoorbeeld in combinatie met visgraat PVC. Naast het feit dat een gietvloer erg mooi is, heeft deze ook andere voordelen. Denk hierbij aan eigenschappen als waterdichtheid,  de brandvertragende werking en verhoogde geluidsdemping.

gievloeren enschede

Verschillende soorten gietvloeren: epoxy & polyurethaan

Er zijn verschillende soorten gietvloeren, met elk hun eigen voordelen en specifieke toepassingen. Gietvloeren kunnen opgebouwd zijn uit beton of uit kunststof. Binnen de kunststofvariant wordt veel gebruik gemaakt van polyurethaan of epoxy.

Bij Het Vloerenhof gaan we altijd voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij gebruiken als onderlaag epoxy, deze wordt afgewerkt met een laag polyurethaan. Dit zorgt voor een gebalanceerde gietvloer.

Onderhouden van een gietvloer

Zodra jouw ideale gietvloer is geplaatst, moet deze natuurlijk mooi blijven. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je gietvloer. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste maatregelen neemt om je gietvloer te beschermen.

  • Plaats de juiste viltjes onder stoel-, bank- en tafelpoten, en vervang deze ook om de paar maanden (en andere objecten die je op de gietvloer plaatst of schuift).
  • Gebruik voor het stofzuigen een zachte borstel.
  • Valt er een biertje of wijn op de grond? Reinig deze dan binnen half uur met een dweil.
  • Voorkom het teveel verplaatsen van objecten binnen de kamer en til ze waar mogelijk op.
  • Eens in de zoveel tijd is het verstandig om een groot onderhoud te laten plaatsvinden, in verband met de slijtage van de toplaag. Dit kunnen wij voor je verzorgen.

Meer over onderhoud & reparatie

Laat je inspireren in onze showroom

Iedere vloer is anders. Daarom helpen we je graag verder in een persoonlijk gesprek. Laat je informeren en inspireren wat betreft gietvloeren in Enschede. We helpen je graag vrijblijvend verder onder het genot van een kopje koffie.