PVC vloeren in Enschede

Wij van Het Vloerenhof in Enschede hebben ruime ervaring als het gaat om het leggen van allerlei soorten vloeren. Die ervaring zie je terug in ons vaste stappenplan dat wij hanteren voor het plaatsen van PVC vloeren. Dit stappenplan is in grote lijnen gelijk bij elke PVC vloer die wij plaatsen.

Wat is een PVC vloer?

Wat is nou precies een PVC vloer? PVC is een kunststof vloer in een tegel of hout structuur die is afgewerkt met een PU toplaag. De afkorting PVC verwijst naar polyvinylchloride, het materiaal dat wordt gebruikt bij deze soort vloer.

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is de perfecte vloer voor veel verschillende situaties. Wij bieden een grote keuze aan kleuren en stijlen. Het is een praktische vloer die gemakkelijk te onderhouden is en goed past in ieder interieur. PVC vloeren zijn prachtige vloeren die nauwelijks van echt houten vloeren te onderscheiden zijn. Daarnaast zijn PVC vloeren gemakkelijk te onderhouden, en zijn onze PVC vloeren zeer stijlvol en duurzaam.

PVC vloeren trends

De wereld van PVC-vloeren staat natuurlijk niet stil. Hieronder hebben we eental toffe trends op een rijtje gezet die we veel voorbij zien komen. We denken graag met je mee bij je nieuwe vloer. Voor alle PVC vloeren hanteren wij een garantie van 15 jaar.

Een tijdloze en inmiddels populaire keuze. Het visgraatmotief is een type legwijze en heeft eeuwenoude wortels. Het is te herkennen aan een rangschikking van rechthoeken, zo genoemd vanwege de gelijkenis met de graten van een vis, zoals een haring. Het klassieke visgraatmotief, dat door de natuur is geïnspireerd geeft je PVC vloer een fraaie look.

De Hongaarse punt is een relatief nieuwe vloertrend waarbij de PVC vloer in een motief wordt gelegd in een hoek van 40 tot 55 graden. Het motief doet denken aan een zigzagpatroon en geeft een luxe, verfijnde en rustige uitstraling.

Het verschil tussen de twee legtechnieken is niet groot. Het verschil is zichtbaar in de groeven en belijning van de PVC vloer. Bij een visgraat worden de groeven trapsgewijs gelegd, bij een Hongaarse punt ligt het bovenste gedeelte van de planken tegen elkaar.

Onderhouden van een PVC vloer

Zodra jouw ideale PVC vloer is geplaatst, moet deze natuurlijk mooi blijven. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je PVC vloer. Een PVC vloer is van zichzelf duurzaam, slijtvast en waterdicht (tegen gemorste vloeistoffen).

Verwijder dagelijks stof met een bezem of stofzuiger. Dit voorkomt opeenhoping van stof of vuil en maakt het gemakkelijker om de PVC vloer te onderhouden.

Maak wekelijks schoon met een vochtige dweil, met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Dit helpt om vuil te verwijderen en de vloer in topconditie te houden. Gebruik niet teveel water en houd er rekening mee dat lichte kleuren vaak vaker moeten worden schoongemaakt.

Plaats beschermende kussentjes (zoals vilt) onder zware meubels, stoel- en tafelpoten.

Gebruik geen schurende poeders, zwarte zeep, aceton of oplosmiddelen, was of vernis, producten op oliebasis of stoomreinigers om je PVC vloer te reinigen.

PVC trapbekleding

Naast een gehele vloer van PVC, zijn er ook tal van geweldige oplossingen beschikbaar om je trap (deels) te bekleden met PVC. Denk bijvoorbeeld aan een toffe mix van tapijt en PVC en maak daarmee van je trap een geweldige eye-catcher die erg lang mee kan en volledig aansluit in de stijl van jouw huis.

Laat je verder inspireren in onze showroom

Iedere vloer is anders. Daarom helpen we je graag verder in een persoonlijk gesprek. Laat je informeren en inspireren wat betreft PVC vloeren in onze nieuwe showroom in Enschede. We helpen je graag vrijblijvend verder onder het genot van een kopje koffie.