PVC vloeren in Oldenzaal

Op zoek naar een specialist voor het plaatsen van PVC vloeren in Oldenzaal? Bij Het Vloerenhof kunnen en willen we je graag helpen. PVC vloeren zijn immens populair, dit komt doordat deze erg veelzijdig zijn en aan vele woonwensen voldoen. Overweeg je het laten plaatsen van een PVC Vloer in Oldenzaal? Bekijk wat wij voor je kunnen betekenen.

Wat is nou precies PVC vloer?

Polyvinylchloride is de volledige benaming van de afkorting PVC en is een soort kunststof dat bij verhitting zacht wordt. Hierom heeft een pvc vloer ook de bijnaam kunststof vloeren.

De toplaag van een PVC vloeren bestaat uit polyurethaan, oftewel PU, en daaronder is het opgebouwd uit verschillende lagen PVC. Een PVC vloer heeft vele voordelen en is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een houten- of tegelvloer.

De voordelen van een PVC vloer

  • Zoals eerder benoemd heeft de PVC vloer vele voordelen, vele voordelen ten opzicht van bijvoorbeeld een houten vloer:
  • PVC vloeren zijn erg veelzijdig en de perfecte vloer in verschillende situaties
  • Een PVC vloer is duurzaam doordat ze krasvast, ongevoelig voor vocht en sterk zijn
  • Met de PU toplaag kun je heel makkelijk een mooie natuurlijke uitstraling creëren in vele stijlen en kleuren
  • Weinig onderhoud en schoonmaak aan een PVC vloer
  • Ondanks dat een PVC vloer van zichzelf al redelijk warm aanvoelt, is vloerverwarming zeker geen probleem
  • Het loopgeluid blijft tot een minimum beperkt, hierdoor zijn ze ook erg geschikt voor appartementen

Voor vakkundig advies over PVC voeren hebben we graag contact met je. Dat kan zowel in onze showroom als telefonisch.

PVC vloeren trends

Momenteel zijn er eigenlijk twee grote trends in PVC vloeren, namelijk de visgraat pvc vloeren en de Hongaarse punt PVC vloeren.

Visgraat PVC Vloeren kun je herkennen aan rechthoeken, zo genoemd vanwege de gelijkenis met de graten van een vis, zoals een haring. Deze geven een erg fraaie en luxe uitstraling. Hongaarse punt PVC vloeren doen denken aan een zigzagpatroon en geeft een luxe, verfijnde en rustige uitstraling.

Onderhouden van een PVC vloer

Zodra jouw mooie PVC vloer vakkundig is geplaatst, moet deze mooi blijven. Vandaar hebben we tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je vloer:

  • Verwijder dagelijks stof met een bezem of stofzuiger.
  • Plaats beschermende kussentjes (zoals vilt) onder zware meubels, stoel- en tafelpoten.
  • Gebruik geen schurende poeders, zwarte zeep, aceton of oplosmiddelen, was of vernis, producten op oliebasis of stoomreinigers om je PVC vloer te reinigen.

Laat je inspireren in onze showroom

Iedere vloer is anders. Daarom helpen we je graag verder in een persoonlijk gesprek. Laat je informeren en inspireren wat betreft PVC vloeren in onze nieuwe showroom in Enschede. We helpen je graag vrijblijvend verder onder het genot van een kopje koffie.