PVC vloeren in Losser

Waarom PVC vloeren zo populair zijn? Het antwoord is simpel. PVC vloeren zijn enorm veelzijdig en voldoen aan de meest uiteenlopende woonwensen. Bij Het Vloerenhof in Enschede kunnen het weten. We hebben al veel soorten vloeren gelegd. Overweeg je het laten plaatsen van een PVC vloer, thuis in Losser? Lees dan verder.

Een PVC vloer, wat is dat precies?

PVC, een afkorting van polyvinylchloride, is een type kunststof dat bij verhitting zacht wordt. PVC vloeren daarom ook wel kunststof vloeren genoemd. Een PVC vloer wordt opgebouwd uit verschillende lagen PVC en de toplaag bestaat uit polyurethaan (PU).

Deze toplaag is waterbestendig en erg slijt- en slagvast. Dankzij de moderne afwerkingstechnieken is een PVC vloer bijna niet meer van een houten vloer of tegelvloer te onderscheiden.  Een PVC vloer in jouw huis in Losser? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn, zoals eerder gezegd, enorm veelzijdig en hebben daarmee veel pluspunten ten opzichte van bijvoorbeeld houten vloeren:

  • De decoratieve toplaag heeft hoge resolutie, waarmee heel makkelijk een natuurlijke look gecreëerd kan worden in veel stijlen en kleuren
  • Het onderhoud en de schoonmaak van een PVC vloer is eenvoudig
  • PVC vloeren zijn krasvast, ongevoelig voor vocht, sterk en daarmee duurzaam
  • Hoewel een PVC vloer van nature al warm aanvoelt, is een combinatie met vloerverwarming geen punt
  • Loopgeluid blijft tot een minimum beperkt bij PVC vloeren en dat maakt ze bijzonder geschikt voor appartementen

Overtuigd? Voor vakkundig advies over PVC vloeren komen we graag bij jou in Losser over de vloer.

Trends in de wereld van PVC vloeren

Momenteel zijn visgraat PVC vloeren helemaal hip. Omdat de houtlook van PVC vloeren bijna niet van echt te onderscheiden is, geeft een visgraatmotief elke ruimte een luxe uitstraling.

Een nieuwe vorm van het visgraatmotief is de Hongaarse punt, waarbij de hoek waarin het motief gelegd wordt een stuk kleiner is dan die bij de reguliere visgraat. ‘Visgraat met een twist’ zogezegd, maar met dezelfde luxe uitstraling.

Onderhouden van een PVC vloer

Zodra jouw ideale PVC vloer is geplaatst, moet deze natuurlijk mooi blijven. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van je PVC vloer. Een PVC vloer is van zichzelf duurzaam, slijtvast en waterdicht (tegen gemorste vloeistoffen).

  • Verwijder dagelijks stof met een bezem of stofzuiger. Dit voorkomt opeenhoping van stof of vuil en maakt het gemakkelijker om de PVC vloer te onderhouden.
  • Maak wekelijks schoon met een vochtige dweil, met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Dit helpt om vuil te verwijderen en de vloer in topconditie te houden. Gebruik niet teveel water en houd er rekening mee dat lichte kleuren vaak vaker moeten worden schoongemaakt.
  • Plaats beschermende kussentjes (zoals vilt) onder zware meubels, stoel- en tafelpoten.
  • Gebruik geen schurende poeders, zwarte zeep, aceton of oplosmiddelen, was of vernis, producten op oliebasis of stoomreinigers om je PVC vloer te reinigen.

Laat je inspireren in onze showroom

Heb je interesse in het laten leggen van een PVC vloer in jouw woning in Losser? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Enschede. Daar zie je mooie voorbeelden van de mogelijkheden van een PVC vloer. Natuurlijk komen we ook graag naar jou toe als je vragen hebt of deskundig advies van ons kunt gebruiken. Tot snel!