Coating

Wie houdt van de betonvloer-look, zal vast hebben gehoord van de betonvloer coating. Deze coating wordt namelijk als afwerking gebruikt voor de ruimtes ter bescherming van de ondergrond. Hij geeft een minimale deklaag op jouw ondergrond, die wordt gerold in plaats van gegoten. Dit vloersysteem is met een dikte van een aantal micrometers vele malen dunner dan een gietvloer en kan veel sneller aangebracht worden.

Waarom kies je voor een coating?

Zelfs de meest duurzame betonvloeren zijn kwetsbaar voor omgevingsfactoren, zoals vocht. Onbeschermd en slecht onderhouden slijten je vloeren geleidelijk af, waardoor later aanzienlijke reparaties nodig zijn. Betonnen vloercoatings van goede kwaliteit beschermen jouw vloeren tegen deze verschillende bedreigingen, voorkomen dat vocht door poriën en scheuren dringt, houden stof en vuil op afstand en verhogen de flexibiliteit van de vloer.

Zakelijke coating

Vloercoating voor de zakelijke omgeving heeft een belangrijke taak. Deze moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen constante belasting en daarnaast ook slijtvast zijn. Van het magazijn en de autogarage tot aan de detailhandel en horeca: wij zijn gespecialiseerd in coatings voor elke branche.

Safety first: coating maakt je ruimte veiliger

De juiste coating is cruciaal voor elk bedrijf dat een veilige werkomgeving wilt creëren. Het waarborgen van de veiligheid heeft aandacht nodig, en je vloeren spelen ongetwijfeld een belangrijke rol. Als vloeren glad, gebroken of ongelijk zijn, neemt de kans op ongelukken toe. Goede coatings voor betonvloeren helpen deze problemen te voorkomen en zorgen voor een gelijkmatiger en slipbestendiger oppervlak om veilig op te lopen.

De voordelen van een goede coating

  • Geluiddempende afwerking mogelijk bij een betonvloer coating
  • Antislip laag verwerken in coating voor beton
  • Betonvloer coaten met antistatische afwerking
  • Belijning aanbrengen in de coating
  • Afwerking voor uw ruimte
  • Biedt meest mogelijke bescherming voor afvalstoffen
  • Alle RAL-nummers leverbaar
  • Vochtbestendig

Uiteindelijk zullen de juiste coatings ook de levensduur van je vloer verlengen, zodat je minder kans hebt op beschadigingen en daarmee reparaties.

Epoxy coating 

Coating voor betonvloeren in de industriële sector moeten aan bepaalde eisen voldoen.
Zo moet de vloer veel chemische en mechanische belasting aankunnen. In sommige bedrijfssituaties is de vloer ook direct een bodembeschermer. Epoxy is een materiaal dat over deze eigenschappen beschikt.

Daarom kiezen de meeste industriële bedrijven voor een hoogwaardige epoxy coating. Epoxy is dus dé coating voor parkeer en autogarages, chemische industrie, maar ook voor in de horeca, detailhandel en andere sectoren.

Laat je verder over coating inspireren in onze showroom

Wat zijn de eisen voor de vloer in jouw branche? Of ben je juist op zoek naar de juiste coating voor bij je thuis? Ga vooral met onze vloerfanaten in gesprek om samen de ideale coating vloer samen te stellen voor jouw gewenste ruimte.