De vloertrends van 2022

Vloertrends ontpoppen zich in de loop der jaren naarmate nieuwe smaken zich ontwikkelen en technologie steeds meer mogelijk maakt.

In 2021 vielen bijvoorbeeld bruine tinten enorm in de smaak. Vloerafwerkingen variërend van ebbenhout tot drijfhout zijn erg populair geweest. Een andere trend die opnieuw terugkwam en zou kunnen aanhouden, is het toelaten van kleine onvolkomenheden in de vloer, zoals minerale strepen en knoesten, om een natuurlijker gevoel in de vloer te creëren.

Het jaar 2021 was ook hét jaar voor de PVC en gietvloeren. Ook tegels die eruitzien als hout waren een van de grote trends op het gebied van vloeren. 2022 gaat zeker toffe, nieuwe trends met zich meebrengen. Daarnaast zijn er verschillende legpatronen steevast populair, zoals de Hongaarse punt en het visgraatpatroon. Deze legpatronen zullen we nog vaak terug gaan zien in 2022.

De Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een relatief nieuwe vloertrend waarbij de PVC vloer in een motief wordt gelegd in een hoek van 40 tot 55 graden. Het motief doet denken aan een zigzagpatroon en geeft een luxe, verfijnde en rustige uitstraling.

Het visgraatpatroon

Een tijdloze en inmiddels populaire keuze. Het visgraatmotief is een type legwijze en heeft eeuwenoude wortels. Het is te herkennen aan een rangschikking van rechthoeken, zo genoemd vanwege de gelijkenis met de graten van een vis, zoals een haring. Het klassieke visgraatmotief, dat door de natuur is geïnspireerd geeft je PVC vloer een fraaie look.